fbpx

Welk peesdoek voor een textielframe ga ik kopen?

textielframeWelk peesdoek ga ik kiezen?

Als je een peesdoek voor een textielframe wilt kopen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten bij het selecteren van het juiste doek:

Dekostof, decotex, structex, blackback, theaterdoek, samba, de keuze is reuze maar wat kies je in vredesnaam?!

Laten we beginnen met het doek wat het meest wordt verkocht in textielframes: Dekostof en Decotex als nummer 2

Deze populaire doeksoorten hebben een fijne structuur met matte uitstraling waardoor ze (zon)licht absorberen en dus niet weerkaatsen. Door de stretch trek je de materialen eenvoudig op spanning in een frame.

De look and feel is hetzelfde, maar wat is dan het verschil tussen de materialen? Dekostof printen we tot 307 cm breed uit één stuk en Decotex tot maar liefst 494 cm. Bovendien printen we Decotex met UV-inkten (met een tijdelijk sterke geur) en Dekostof wordt gesublimeerd. Door het sublimatieproces is Dekostof opvouwbaar waardoor je op verzendkosten bespaart. Dankzij printtechniek op waterbasis is de print van Dekostof geurloos.

Exclusief doek met akoestische werking: Structex

Ben je op zoek naar een peesdoek met net dat beetje meer en is akoestiek belangrijk voor je? Kies dan voor Structex, een gestructureerde stof van een zwaardere kwaliteit polyester. Het doek heeft een natuurlijke uitstraling waardoor het luxer oogt ten opzichte van Dekostof en Dekotex. Bovendien heeft het materiaal een geluiddempende werking en is het geschikt om te wassen en strijken op een lage temperatuur.

Block-out peesdoeken: TheaterBlackBack Soft en XL

De block-out peesdoeken winnen aan populariteit door de vele toepassingsmogelijkheden. De doeken zijn voorzien van een coating op de achterkant waardoor deze geen zon- en kunstlicht doorlaat. De coating maakt deze materialen duurder ten opzichte van Dekostof, Dekotex en Structex, maar hier krijg je een groot voordeel voor terug.

In deze gevallen kies je voor een block-out peesdoek:

✅ Je wilt er 100% zeker van zijn dat je print altijd goed zichtbaar is. Wanneer je een (fel) verlichte ruimte hebt, bijvoorbeeld in een winkel, loop je met een block-out peesdoek geen risico dat het frame door het doek schijnt. Dit risico loop je wel met materialen zonder block-out functie.

✅ Je wilt een beamer projecteren op het doek. In dit geval kun je zowel de achterkant als de voorkant hiervoor gebruiken.

Het verschil tussen Blackback Soft en Blackback XL

De materialen lijken veel op elkaar. De voorzijde van de doeken hebben een matte fijne structuur en op de achterzijde een zwarte PU-coating voor de block-out functie. Het verschil zit in de printtechniek en de maximale printbreedte. Waar Blackback Soft een printbreedte heeft van 310 cm, kunnen we van Blackback XL een peesdoek maken uit één deel van maar liefst 494 cm.

Bovendien printen we Blackback XL met UV-inkten en Blackback Soft wordt gesublimeerd. Door het sublimatieproces zit er aan Blackback Soft geen sterke geur en kan het opgevouwen worden verstuurd in tegenstelling tot Blackback XL. Hierdoor bespaar je met Black Back Soft op verzendkosten.

Wanneer kies je voor Theater?

Theater is heeft naast block-out ook een waterafstotende functie waardoor het erg geschikt is voor buiten. Bovendien heeft het doek geen zwarte, maar een witte achterkant. Dat is handig bij het opbouwen van een beursstand, omdat het dan verplicht is om een afscheiding te maken tussen de verschillende beursstands in een neutrale kleur.

Overleg bij twijfel altijd met ons om ervoor te zorgen dat je het juiste peesdoek voor jouw specifieke toepassing koopt!

Textieldoeken

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday