fbpx

Verschil tussen snijden en stansen: wat is de beste keuze voor jouw etiketten?

stansen en snijden
stansen en snijden

Snijden of stansen: wat is de beste keuze voor jouw etiketten?

Etiketten kun je lasersnijden of stansen met een stansmachines Maar wat is nu de beste keuze: snijden of stansen?

De voordelen van lasersnijden

Lasersnijden is een populaire techniek voor het maken van etiketten, met name voor kleine oplages en etiketten op rol. De voordelen van lasersnijden zijn:

  • Geschikt voor kleine oplages: Lasersnijden is een kosteneffectieve keuze voor kleine oplages, omdat er geen dure stansmessen nodig zijn.
  • Elke gewenste vorm mogelijk: Met lasersnijden kun je etiketten in elke gewenste vorm maken, ongeacht hoe complex de vorm is.
  • Snelle levertijden: Spoedleveringen zijn geen probleem. Etiketten die voor 21.30 uur besteld worden, worden de volgende dag al geleverd.

Stansen: ideaal voor grote oplages en etiketteermachines

Etiketteermachines werken het beste met gestanste etiketten. Bij het lasersnijden van etiketten kunnen er kleine randjes ontstaan door het branden van de randen. Deze randjes kunnen problemen veroorzaken bij het invoeren in etiketteermachines.

Stansen is een traditionele techniek waarbij we gebruik maken van een op maat gemaakt stansmes. Dit mes wordt op een roterende cilinder geplaatst en drukt de gewenste vorm uit het materiaal. Hierdoor ontstaat er een gladde rand zonder opstaande randen.

Stansen is daarnaast een zeer efficiënte techniek voor het maken van grote oplages etiketten. De kosten per etiket zijn bij stansen lager dan bij lasersnijden, naarmate de oplage toeneemt.

Nadelen van stansen:

  • Beperkte vormvrijheid: Bij stansen heb je de keuze uit drie vaste vormen: rechthoek, vierkant of cirkel.
  • Langere levertijd: In tegenstelling tot lasersnijden, waar spoedleveringen mogelijk zijn, is de levertijd bij stansen 5 werkdagen. Dit komt doordat er voor elke bestelling een op maat gemaakt stansmes moet worden gemaakt.
× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday