fbpx

Automatische concepten

Displaykarton
Displaykarton

Alles over kartonnen borden

In ons assortiment vind je drie kartonsoorten: DisplaykartonDispa en Re-board. Wanneer kies je welke en wat zijn de grootste verschillen tussen de drie?

Alle kartonsoorten op een rij

Van een baliedisplay tot een lifesize pop in de supermarkt: karton is overal en niet meer weg te denken in de wereld van de instore signing. De veelzijdigheid van karton is ongekend: van verpakkingen, (POS-)materiaal tot een kartonnen bord. In ons assortiment vind je het populaire Displaykarton, het nog redelijk nieuwe maar aan populariteit winnende Dispa en Re-board, ook wel honingraatkarton genoemd. De drie hebben veel overeenkomsten:

  • Gemaakt van papier waardoor het goed te recyclen is
  • Een toplaag met een gladde structuur
  • Door de dubbele toplaag zowel enkel- als dubbelzijdig te bedrukken
  • Geschikt voor binnentoepassingen

Displaykarton en Dispa: wanneer kies je welke?

Je bestelt Displaykarton of Dispa wanneer je snel een voordelige, tijdelijke look wilt creëren. Dit maakt het ideaal voor POS-toepassingen zoals plafondhangers, schapkaarten of panelen die je vaak tegenkomt in de retail.

Displaykarton en Dispa zijn goed met elkaar te vergelijken maar kent een belangrijk verschil. Displaykarton is een massief kartonsoort die meer lucht zuigt en niet ventilerend werkt. Daardoor kan het materiaal bij wisselende temperaturen en luchtvochtigheid gaan werken.

Re-board
Re-board

Een aantal voorbeelden:

  • Displaykarton hangt boven een radiator: door de warmte kan het materiaal krom trekken
  • Je hebt een reclamebord dicht bij de ingang bevestigd: het bord kan krom trekken door de toestroom van koude en warme lucht
  • Felle verlichting in winkels: door de continue straling kan het karton krom trekken

Wil je geen risico lopen? Kies dan voor Dispa. Deze kartonsoort heeft een unieke papierkern die bestaat uit lagen met daarin witte stipjes gedrukt. Deze zijn niet overal gelijk zodat de lagen niet op elkaar zitten. Hierdoor creëer je luchtlagen waardoor de lucht wordt geventileerd. Dispa is door deze gepreegde binnenkant beter bestand tegen wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Tot slot heeft Dispa in tegenstelling tot Displaykarton, een extra witte toplaag waardoor de print extra scherp tot uiting komt.

Re-board: karton met een unieke kern

Re-board, ook wel honingraatkarton genoemd is een uitzonderlijk sterk karton door haar unieke binnenlaag. Vanaf de zijkant zie je duidelijk deze kern wat het een duurzame uitstraling geeft. Bovendien maakt deze kern Re-board geschikt voor constructies en 3D-uitvoeringen. Als je creatief bent, kun je bijna iedere vorm of constructie creëren.

Het lichte materiaal monteer en verplaats je eenvoudig. Door de sterke eigenschappen gaat Re-board lang mee en kun je het materiaal zelfs meerdere malen monteren en demonteren. Re-board is hierdoor een populair materiaal voor (POS-)displays voor in winkels of showrooms, 3D-constructies, beursstands, scheidingswanden, bewegwijzering, freesletters, lifesizes en meubels.

Het productieproces en de afwerkingsmogelijkheden

Dispa
Dispa

Het produceren van jouw kartonopdracht is volledig geautomatiseerd. Nadat je hebt besteld stuurt ons productiesysteem het bestand door naar de printer. Dit gebeurt zodra de plaat karton is opgevuld met niet alleen jouw bestand maar ook bestanden van voldoende andere orders. Dit efficient werken voorkomt afval en zo houden we onze prijzen scherp.

De printer voorziet het karton van jouw print in de krachtigste kleuren. Daarna snijdt de snijmachine het op tot jouw ingegeven formaat. Vervolgens pakken we jouw bestelling in en wordt deze verstuurd (altijd blanco)

Alle kartonsoorten zijn aan beide zijden voorzien van wit, mat gestreken papier. Hierdoor kun je het enkel- of dubbelzijdig laten printen. We frezen het karton voor je in bijna elke vorm. Naast (contour)snijden kun je ook kiezen voor boorgaten om een paneel op te hangen, bijvoorbeeld een plafondhanger. Je kiest zelf waar de boorgaten in je print moeten komen. Voeg een ronde snijlijn toe aan je bestand met een minimale diameter van 5 mm. Houd er rekening mee dat de buitenste rand van het boorgat altijd minimaal 2 cm van de rand af staat. Zo voorkom je dat het materiaal scheurt.

 

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday