Verschil tussen digitaal geprinte vlaggen en banieren en zeefdruk vlaggen en banieren?

BanierhouderVerschil tussen digitaal geprinte vlaggen en banieren en zeefdruk vlaggen en banieren?

Het verschil tussen digitaal gedrukte vlaggen en banieren en zeefdruk is als volgt:

 1. Techniek: Digitale druk gebruikt een digitale printer, terwijl zeefdruk een zeef en inkt gebruikt.

 2. Kwaliteit: Zeefdruk biedt meestal hogere kwaliteit en helderheid dan digitale druk, maar digitale druk is sneller en goedkoper.

 3. Aanpassingen: Digitale druk maakt het gemakkelijk om kleine aanpassingen aan te brengen tijdens het drukproces, terwijl zeefdruk meestal een nieuwe zeef vereist voor elke aanpassing.

 4. Kosten: Zeefdruk is duurder dan digitale druk, vooral voor kleine oplages.

 5. Toepassingsmogelijkheden: Zeefdruk is beter geschikt voor het drukken van heldere en felle kleuren op stevige materialen, terwijl digitale druk meer geschikt is voor het drukken van foto's en andere gedetailleerde afbeeldingen op zachte materialen.

Hoe werkt de zeefdruk bij vlaggen en baieren?

De zeefdruk werkt als volgt:

 1. Voorbereiding: Een beeld of ontwerp wordt op een computer ontworpen en vervolgens op een zeef gedrukt. De zeef is een fijnmazig scherm dat bedekt is met een lichtgevoelige laag, en dient als een "sjabloon" voor het drukproces.

 2. Inkt mengen: De inkt die gebruikt zal worden, wordt gemengd met de juiste kleur en consistentie.

 3. Zeef spannen: De zeef wordt strak gespannen op een frame.

 4. Inkt aanbrengen: De inkt wordt aangebracht op het oppervlak van de zeef, en slechts de delen van de zeef waar geen beeld is, laat inkt door op het drukobject.

 5. Drukken: Het drukobject, meestal een stof of papier, wordt geplaatst onder de zeef en vervolgens met druk door de zeef geperst, zodat de inkt op het object wordt overgebracht.

 6. Herhaling: Dit proces wordt herhaald voor elke kleur in het beeld, met een aparte zeef voor elke kleur.

 7. Afwerking: Na het drukken wordt het object gedroogd en eventueel gefixeerd om de inkt vast te zetten en vervaagt het niet.

En hoe werkt het dan met digitaal geprinte vlaggen en banieren, wat zijn de voordelen en nadelen?

Digitaal gedrukte vlaggen en banieren werken op de volgende manier:

 1. Voorbereiding: Het beeld of ontwerp wordt op een computer ontworpen en vervolgens naar een digitale printer gestuurd.

 2. Afdrukken: De digitale printer drukt het beeld of ontwerp direct op het materiaal, meestal stof of vinyl, door middel van pigment- of sublimatie-inkt.

 3. Voordelen: Digitale druk biedt snellere productietijden en is goedkoper voor kleine oplages. Het maakt ook snellere aanpassingen mogelijk tijdens het productieproces.

 4. Nadelen: De afdrukkwaliteit van digitale druk is niet zo hoog als die van zeefdruk, vooral wat betreft helderheid en de levensduur van de inkt. Bovendien is het niet geschikt voor het drukken van zeer gedetailleerde afbeeldingen of foto's met veel kleurrijke tonen.

Wat is het verschil in prijs?

De prijsverschillen tussen zeefdruk en digitale druk hangen af van verschillende factoren, zoals de grootte en het aantal kleuren in het beeld, het type materiaal en de oplage. In het algemeen is zeefdruk duurder voor kleine oplages, maar de kosten per stuk dalen naarmate de oplage groter wordt. Digitale druk is goedkoper voor kleine oplages, maar de kosten per stuk nemen toe naarmate de oplage groter wordt. Als u meer dan 1000 stuks van hetzelfde product wilt produceren, is zeefdruk meestal de goedkoopste optie.

Prijzen digitaal geprinte vlaggen en banieren hebben we online, uiteraard willen we ook graag een offerte voor je maken, geen probleem! Voor zeefdruk vlaggen en banieren werken we alleen op offerte basis, een offerte kun je online krijgen via deze link.

En levertijden, verschil in zeefdruk en digitale print?

Er is een verschil in levertijden tussen zeefdruk en digitale druk. Bij zeefdruk moeten er meerdere stappen worden uitgevoerd, zoals het spannen van de zeef en het drukken van elke kleur afzonderlijk. Dit kan enige tijd duren, vooral bij grote oplages of complexe ontwerpen. Digitale druk is sneller, omdat het beeld of ontwerp direct op het materiaal kan worden afgedrukt. Levertijden kunnen variëren, afhankelijk van de drukkerij en de hoeveelheid werk. Als snelle levering prioriteit heeft, is digitale druk meestal de beste optie.

Zeefdruk, denk aan 12-13 werkdagen, digitaal geprint: standaard 5 werkdagen en we hebben ook de optie tot spoed, 1 werkdag!

 

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday