No sign to waste!

No sign to waste!

Wil je als industrie niet in de hoek van vervuiler belanden, dan moet je anders kijken naar wat duurzaam is.  

Een materiaal kan op papier nog zo duurzaam zijn, maar wanneer het na een week alweer wordt weggegooid en verbrand, is er weinig ‘groens’ aan. We willen afval steeds verder uitsluiten en van wat er overblijft nieuw materiaal maken. Te beginnen met pvc-materialen, omdat we verwachten dat deze de komende jaren nog niet uit onze industrie verdwijnen.

Ondanks slimme nest-technieken blijft er jaarlijks alsnog zo’n 220 ton snijafval over. Dit vermalen we mechanisch tot pulp en dit persen we tot nieuw te beprinten plaatmateriaal: Sign Again. 

Bij het recyclen van eigen snij-afval begint het pas. Dankzij onze bezorgdienst zijn we in de toekomst in staat gebruikte materialen op te halen bij onze partners. Zodat we die ook kunnen recyclen. Zo worden we onze eigen afvalverwerker. Het mooie is dat de platen die we maken oneindig gerecycled kunnen worden.  

De volgende stap is het vergroten van onze impact en ervoor te zorgen dat nergens in Europa meer een spandoek bij het restafval belandt. Een grote kans voor de industrie om verantwoordelijkheid te nemen en volledig te profiteren van wat er al is.

Doe mee!

Het Sign Again plaatmateriaal past goed tussen het bekende Forex, Dibond en Trespa. Het is hufterproof en ook geschikt voor verkiezingsborden of reclame langs sportvelden. Ben jij nieuwsgierig geworden naar het materiaal en wil je met ons stappen zetten richting een circulair model in print?

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday