fbpx

Bouwhekdoek bestellen maar welk materiaal, gaatjesdoek of dicht zeildoek?

Bouwhekdoek bestellen maar welk materiaal, gaatjesdoek of dicht zeildoek?

Je wil bouwhekdoeken gaan bestellen en je twijfelt over gaatjesdoek (meshdoek) en dicht zeildoek (banner510), wat is handig, mooi en hoe komt het met de wind, valt het snel om? Hoe komt het met de opdruk, op welk materiaal is dit mooier, scheurt het snel kapot, allemaal vragen die we vaak horen en ik zal je voorzien van antwoorden en ervaringen, laten we beginnen;

Materiaal keuze, gaatjesdoek of dichtzeildoek?

Ik hoor deze vraag vaak voorbij komen en het antwoord erop is en blijft een persoonlijke afweging;

Bouwhekdoeken met dicht zeildoek opdruk en meshdoek, gaatjesdoek
Bouwhekdoeken met dicht zeildoek opdruk en meshdoek, gaatjesdoek

Gaatjesdoek (meshdoek) is meest gekozen doek als bouwhekdoek omdat het doek winddoorlatend is maar...dat is ie maar voor 15% wat betekend dat ie nog voor 85% een windvanger is, waarbij dus dicht zeildoek 100% een windvanger is: Kort door de bocht kun je ervan uitgaan dat bij windkracht 7 een bouwhekdoek met gaatjes blijft staan en dat met dicht zeildoek dat ie omgaat..

Maar..weer een maar, als je de bouwhekdoeken gaat gebruiken op plekken waar weinig wind komt/staat, of voor een paar dagen bv bij een festival of evenement ga dan voor dicht zeildoek zoals banner 510 of Pro Pes doek (Pro Pes is mat, banner 510 heeft een zijde glans) en waarom? De opdruk op dicht zeildoek is vele malen mooier, voller van kleur dan op gaatjesdoek;

Je ziet het op de afbeelding bij deze blog, dicht zeildoek opdruk en meshdoek, gaatjesdoek, let maar eens op het zwart, bij meshdoek is dit grijs en dat is ook niet zo heel vreemd want het is geperforeerd doek, het materiaal is ergens gelijk maar het doek is voor de helft geperforeerd dus de opdruk is ook veel transparanter.

De afbeelding met het vergelijk van meshdoek en banner 510 komt bij een klant vandaan die 100 bouwhekdoeken wou gaan bestellen maar geen keuze kon maken in materiaal, we hebben toen 2 gestuurd, 2 verschillende zodat hij zelf een keuze kon maken en uiteindelijk is ie voor dicht zeildoek gegaan.

Help mijn bouwhek met doeken erop vallen steeds om!

Ja dat wil en kan gebeuren maar daar is wat aan te doen, niet alles maar wel wat...

Bouwhekdoeken van "banner510"
Bouwhekdoeken van "banner510"

Zoals beschreven hierboven, het verschil in meshdoek en dicht zeildoek laat dus meshdoek enigszins wind door, maak dan ook de keuze voor meshdoek als wind en daarmee het omwaaien van bouwhekken een probleem kan worden.

Zet altijd om de 3 of 4 bouwhekken een bouwhek haaks op de achterkant van de rij bouwhekken of als je reclame gaat maken, maak een driehoek van bouwhekken en zorgen dus voor steun aan de achterzijde van de bouwhekken. 

Wat we liever niet vertellen maar wat wel heel erg goed helpt 😉 is dat...zet niet alles af met bouwhekdoeken, laat ook een paar bouwhekken leeg zodat de wind er door heen kan...ik mocht het eigenlijk niet vertllen maar dit werkt "nogal" (!!)

Bouwhekdoeken scheuren, gaan kapot en verkleuren!

Bouwhekdoeken en dranghekdoeken
Bouwhekdoeken en dranghekdoeken

Ik hoor het nog al eens terug komen, we hebben bouwhekdoeken besteld bij je conculega en nu zijn we toe aan nieuwe maar die we nu hebben, die scheuren zomaar...waarop ik dan antwoord "dat ze waarschijnlijk heel goedkoop waren" en wat meestal wel zo is..

Wat is er aan de hand dan? De bouwhekdoeken zijn niet gezoomd en geringd alleen geringd zonder zoom en ja, dan gaat ie vrij snel scheuren, goed nieuws: Bij Company7 verkopen we alleen bouwhekdoeken die gerings en dus gezoomd zijn,

En als ze dan lang hangen dan gaan ze verkleuren? Nou, dat valt wel wat mee, onze bouwhekdoeken worden geprint met UV bestendige inkten en daarmee heb je geen verkleuring in de inkt maar uiteindelijk gaat alles in de zon wel wat verkleuren dus na jaren ga je wel ietwat aan verkleuring zien maar zeker niet binnen 1 jaar!

Gaatjesdoek vind ik niet mooi, zeildoek glanst, ook niet mooi, heb je wat anders?

Ja! ProPes doek, mat doek, kun je opvouwen als het moet en is dus mat. We hebben de lokale brouwerij in Dokkum ook voorzien van bouwhekdoeken, ook met ProPes materiaal en dat staat gewoon heel erg goed, luxe, minder goedkoop dan zeildoek en qua kleuren veel beter dan meshdoek. 

ProPes bouwhekdoek
ProPes bouwhekdoek

Waarom wordt er 9 van de 10 keer gekozen voor bouwhekdoeken van meshdoek, gaatjesdoek?

Meshdoek is de meest veilige keuze, zoals gezegd laat dit meer wind door dan dicht zeildoek en wordt hier dus voor gekozen maar persoonlijk vind ik het (veel) minder mooi, de opdruk wordt veel minder mooi/diep qua kleur, en met veel wind gaan ze toch om, dicht of gaatjes, meshdoek iets minder snel dus..

ProPes outdoor is de "aller beste keuze" voor bouwhekdoeken!

Laat ik het maar gewoon zeggen waar het op staat, als je het mij vraagt, en ik noem mijzelf "reclame-expert" dan krijg je van mij het volgende antwoord: Mooi opdruk, mat doek, sterk doek en betaalbaar bouwhekdoek: ProPes,
Moet het met spoed, morgen leveren, dan meshdoek of dicht zeildoek ivm levertijd propes doek. ProPes is gemaakt van 100% polyester en dus recyclebaar en dat is in deze tijd ook niet geheel onbelangrijk! Maar vooral de kleuren, zijn vol van kleur, het absorbeert licht, dus het schittert niet bij lichtinval en het is waterafstotend al met al "de aller beste keuze" als je het mij vraagt!

Heb je nog vragen, twijfel je nog in de keuze die je wil gaan maken? Je kunt me bellen op 0519 222600 of mailen naar info@company7.nl , ik hoor graag van je! En als je al wel een keuze hebt gemaakt dan kun je het online bestellen via "Bouwhekdoeken". Mocht je nou geen goed bestand hebben, neem dan ook even contact op dan gaan we dat voor je regelen!

Gerbrand Nicolai
Reclame Expert Company7

 

 

 

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday