fbpx

Je akoestiek verbeteren in huis of kantoor

Je akoestiek verbeteren in huis of kantoor 

Er zijn verschillende manieren om je akoestiek te verbeteren, het begint vaak met "dikke" gordijnen, veel gebruik van hout, een dik vloerkleed of een goed gevulde boekenkast maar..

Mocht je dat allemaal niet willen dan zijn er nog verschillende/meer opties..

Laat ik beginnen met materialen met de hoogste absorptie waarde; deze waarde geeft aan in welke mate geluidsgolven worden geremd en daarbij geabsorbeerd worden, deze waarde varieert van 0 (niks) tot 1 (max haalbaar).

En om maar direct met de deur in huis te vallen, akoestische panelen: "Premium" paneel heeft een waarde van 0,9 en dat is dus heel veel!

Met een akoestisch paneel met je eigen opdruk (zoals deze foto van mijn zoontje even verder op deze pagina) is dus niet alleen mooi voor aan de wand maar.. Met akoestische panelen zorg je voor een stillere, maar ook voor een gepersonaliseerde leef- of werkomgeving en dat is gewoon heel erg leuk!

Meer weten? check deze pagina over akoestische panelen "Premium" of bel 0519 222 600 of vragen via info@company7.nl,

En heb je een foto en weet je niet zeker of je dit in groot formaat kunt laten printen, gewoon mailen en ik reageer binnen een etmaal 😉

Hoor graag van, groet, Gerbrand

Akoestische roomdividers

Met een akoestische waarde van 0,7 doet een roomdivider serieus mee als het gaat om het reduceren van galm en het absorberen van geluid.

De akoestische waarde, de absorptie waarde is dus 0,7 en je hebt met een room divider meer het idee van privacy..

Privacy en een rustige werkplek, wat wil een mens nog meer!

Aangename akoestiek draagt bij aan de productiviteit op kantoor. Deel een ruimte in met akoestische roomdividers of scherm een werkplek af met een scheidingswand.

Het akoestische materiaal bestaat voor 90% uit de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. Deze lange vezels absorberen geluidsgolven wat de nagalm vermindert.

Akoestische panelen "basic"

Wat je natuurlijk wil weten, wat is de akoestische waarde (absorptie waarde) van het basic paneel t.o.v het premium paneel..

Akoestische waarden (AW)
- Basic: 0,65
- Premium: 0,9

De panelen zijn multifunctioneel voor onder andere kantoorruimtes, scholen en horeca. Zowel het basic akoestisch paneel als het premium paneel zijn in variabele formaten te verkrijgen. De panelen zijn volledig naar eigen smaak te personaliseren

Akoestische Hexagons

Creëer een unieke en gepersonaliseerde uitstraling met akoestische hexagons. Dit is een razend populair zeshoekig paneel met daarop een eigen foto, print of patroon. Wat onze akoestische hexagon zo uniek maakt? De geluiddempende eigenschap waardoor de panelen de akoestiek in de ruimte verbeterd. Ideaal voor in het interieur van een kantoor, kantine of bij je thuis!

O'ja en de absorptie waarde van een akoestische hexagon is 0,65, dat is "nogal" goed!

Akoestische plafond

Creëer een gepersonaliseerd en functioneel interieur met geluiddempende plafondpanelen. Gladde materialen weerkaatsen geluidsgolven en zo ontstaat geluidsoverlast. Het plafond is vaak het grootste, gladde oppervlakte in een ruimte en daarmee dé plek voor geluidsoptimalisatie. Met een akoestisch plafond in jouw stijl heb jij echte eyecatchers hangen!

Absorptiewaarde van een akoestisch plafond? 0,6

Akoestische panelen Budget

Laten we het nog lastiger maken, ook goedkoper maar de absorptiewaarde is dan ook iets lager, een budget variant akoestisch paneel heeft een absorptie waarde van 0,5

Het budget paneel is voorzien van akoestisch materiaal achter een doek gemaakt van Dekostof. Het paneel is afgewerkt met een stevige houten frame. Je krijgt een complete set, die je niet zelf in elkaar hoeft te zetten.

 

Akoestisch Behang

Dit akoestisch behang doet meer dan alleen het geluid dempen, het is multifunctioneel!

Oneffenheden tot 4 mm werk je feilloos weg met MultiTexPro. Stucen is dus niet nodig! Daarnaast werkt deze wandbekleding geluiddempend: het absorbeert en isoleert geluidsgolven. Elke grote ruimte gaat erop vooruit als het er rustiger klinkt. Als klap op de vuurpijl werkt akoestisch behang ook nog isolerend. In de zomer houdt het warmte buiten, in de winter de kou. Beter voor je energierekening dus.

De absorptiewaarde is wel lager, 0,25 maar in de praktijk gebruik je meer m2 behang dan dat je panelen gaat ophangen!

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday