fbpx

Afloop in bestanden

Voor bijna alle afwerkingen geldt 1 cm afloop per zijde. Het is niet nodig rekening te houden met extra ruimte voor bijvoorbeeld een zoom of pees. 

 

Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel: template-bestanden, canvasdoeken en drukwerk:

  • Template-bestanden: hier werk je volgens het template en hoef je zelf geen extra afloop aan te brengen.
  • Canvasdoek: kies je voor een 18 mm frame, dan is de afloop 30 mm rondom. Bij een 38 mm frame is de afloop 45 mm rondom. We gebruiken deze afloop voor de bevestiging van de print op het frame. Een klein gedeelte van ongeveer 1 cm is zichtbaar op de zijkant van het canvasdoek en de rest op de achterkant.
  • Reclameposters, briefpapier, flyers, folders, brochures en visitekaartjes: afloop 3 mm rondom. Ook hiervoor kun je gebruik maken van de beschikbare templates.

Houd een extra 2 cm als marge aan binnen het afgewerkte formaat en plaats hier geen belangrijke beelden, logo’s en/of teksten. Voor reclameposters, briefpapier, flyers, folders, brochures en visitekaartjes geldt een veilige marge van 3 mm.

Zorg ervoor dat je afloop niet wit is, maar laat je kleur of afbeelding doorlopen. Afloop vragen we natuurlijk niet voor niets, er is een kleine tolerantie nodig en zo voorkom je witte randen op je print. Een witte print of achtergrond is uiteraard een uitzondering hierop.

Last but not least: lever je bestanden zónder snijtekens aan. 

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday