fbpx

Aluminium bedrukken

Aluminium bedrukken

Bij deze unieke techniek wordt inkt in de poriën van het geanodiseerde aluminium geprint en niet op het aluminium. Dit noemt men ook wel Aluminium Onderdruk.

Aluminium bedrukken is dus wat anders dan printen op dibond, dibond heeft wel 2 lagen aluminium met een zwarte kunststof kern maar is geen volledige aluminium plaat. Bedrukt aluminium is dus printen in de poriën van een aluminium plaat, voordeel hiervan is dan deze platen echt "hufterproof" zijn!

"Printen in de poriën" - Ik leg je het proces uit.

Tijdens het anodiseren groeit er een beschermende oxide laag op het aluminium. Wij kunnen prachtige afbeeldingen in deze laag printen wanneer deze nog niet is afgesloten. Dit is vergelijkbaar met tatoeëren omdat ook het aluminium openstaande poriën heeft. Na het printen worden de poriën afgesloten (geseald) waardoor de inkt opgesloten zit.

Ideaal voor identificatieplaten of labels met unieke nummeringen en teksten doordat alles digitaal gedrukt wordt.

Voor het produceren van het bedrukt aluminium gebruiken wij ons eigen hoogwaardige plaatmateriaal in almg3 kwaliteit. Het is ook mogelijk om uw eigen aluminium producten te laten bedrukken. Denk hierbij aan kleine behuizingen of gefreesde onderdelen.

Wij kunnen de bedrukte producten elke gewenste vorm geven doordat wij met zeer nauwkeurige freesmachines werken.

En dan natuurlijke de vraag, wat kost dit? Graag je offerteaanvraag via onze site en we berichten je zsm!

Voordelen

Toepassingen

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday