fbpx

Verschil dibond en plexiglas

Plexiglas
Plexiglas

Verschil dibond en plexiglas

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen dibond en plexiglas, hoe ziet je print eruit op dibond en als je die zelfde print nou op plexiglas gaat printen..

Ik krijg deze vraag best vaak en het antwoord is niet zo zwart/wit 😉 helaas en dat komt omdat er meerdere varianten dibond en plexiglas zijn.

In het kort dibond: Dit is een sterk paneel met aluminium buitenlagen en zwarte kunststof kern

En plexiglas: Wederom een sterk paneel van glashelder of opaal acrylaat

En nu het verschil, waarom voor dibond kiezen en wanneer voor plexiglas?

Dibond budget: Wij printen dan rechtstreeks op de plaat, deze print is dan "mat", dit is de meest gemaakte keuze door fotografen! 

En dan plexiglas, kies dan voor de "block out" variant en waarom? Dan wordt de print geprint op folie, deze wordt op de achterkant van de plexiglas plaat geplakt en dit zorgt voor een prachtig, fel, met diepe kleuren geprint plaat, staat zeker chique aan je wand! En "Glanst het ook?", Ja, plexiglas heeft de eigenschap dat het glanst en dat is het tegenoverstelde bij dibond.

Bij plexiglas heb je nog twee opties, "glashelder" maar dat is niet zo handig bij een foto erop geprint want dan is dus half transparant en je hebt nog "opaal", dat is de optie die je kiest als het gaat om lichtbakplaten, dus niet voor een foto voor aan de muur.  

Dibond
Dibond

Maar het verschil, dat is nu de vraag

Het grootste verschil zit in "mat" print bij dibond en "glanzend" bij plexiglas, qua resolutie, scherpte etc heb je geen verschil alleen doordat het materiaal plexiglas glanzend is krijg je toch meer een chique product ten opzichte van dibond. Maar als als je deze glans niet wil, dan kies je voor dibond.

O'ja, en dibond heeft ook meerdere opties (om het nog maar lastiger te maken), je kunt ook kiezen voor coating, mat en glans, dit is een beschermlaag voor je print, alleen handig als de print bv in de zon hangt dan gaat ie namelijk minder snel verkleuren en je kleuren worden meer intens, voller.

En dan nog de optie met folie, deze optie zou ik alleen gebruiken als je bord buiten komt te hangen/staan, dus eigenlijk wordt het dan meer een reclamebord maar ook dat kan prima met dibond!

Lastig als die keuze's en ik snap dat je nog vragen hebt, stel ze gerust!

0519 222600 of info@company7.nl

Fijne dag, Gerbrand Nicolai
Reclame Expert Company7

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday