fbpx

Vlaggen materialen

vlaggendoekVlaggen, keuze in materialen

Van mastvlaggen tot beachflags: Welke materialen, doeksoorten zijn er?

Van een beachflag op een evenement, een raamvlag voor in de winkelstraat tot een vlag op de gevel van je bedrijfspand: vlaggen zijn geschikt voor een heleboel toepassingen. In dit artikel lees je alles over onze drie vlagmaterialen, toepassingen, alternatieven en accessoires.

Vlaggendoek (Flag), Flag PET en Flag Longlife: wanneer kies je welke?  

Bij het bestellen van vlaggen heb je keuze uit drie materialen: FlagFlag PET en Flag Longlife. Natuurlijk zijn ze alle 3 geschikt voor buiten. Door de hoge winddoorlatendheid zijn ze erg geschikt voor buiten.  

Wat maakt het verschilt?  

  • Flag PET is onze duurzame variant gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. 
  • Flag Longlife rafelt door z’n grove structuur minder snel. Zomen is daarom niet nodig. 
  • Vind je bovenstaande unieke eigenschappen niet zo belangrijk? Dan kun je gaan voor Flag, onze basis vlag met rondom een klassieke zoom.  (Tevens meest verkocht)

vlaggendoekFlag en Flag PET hebben dezelfde uitstraling. Beide zijn transparante polyester doeksoorten (vlaggendoek) met een fijne structuur en licht glanzende uitstraling. Met een zoom voorkom je dat de stof rafelt en vergroot je de kwaliteit en levensduur van de vlag. Flag Longlife heeft een grove structuur waardoor dit extra sterke polyester doek langer mee gaat.

De drie vlaggen materialen kun je gebruiken voor producten zoals mastvlagbaniervlagraamvlag of een (minibeachflag. De drie varianten zijn brandvertragend en dus geschikt voor openbare ruimtes. Gebruik vlaggendoek bijvoorbeeld voor een beursstand, bij de ingang van een hotel of op een festivalterrein.  

Vlaggen zijn er voor binnen en buiten in twee modellen: een staand en een recht model. Je kunt bij ons vlaggen op eigen formaat tot 310 cm breed uit één deel laten printen. De lengte is hierbij onbeperkt. Wil je nog breder, dan zetten we de delen voor je aan elkaar. 

Alle drie vlaggen materialen zijn transparant. Daardoor is de print op achterkant in spiegelbeeld. Bij Flag Longlife komt 95% van de inkt terug aan de achterkant. Bij Flag en Flag PET is dit zelfs 98%, dat betekent dat je op zowel de voor- als achterkant bijna identieke kleuren hebt. 

De vlaggen zijn heel licht en wapperen daardoor zelfs bij een lage windkracht. Door het lichte gewicht zijn ze ook lekker makkelijk om mee te nemen. Wil jij graag jouw vlag ontvangen op het festivalterrein of rechtstreeks laten bezorgen bij jouw evenement? Met onze eigen bezorgservice ONB is dat allemaal mogelijk!  

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday